Включват райския газ в списъка с опасни за здравето вещества. Националният

...
Включват райския газ в списъка с опасни за здравето вещества. Националният
Коментари Харесай

Включват райския газ в списъка с опасни за здравето вещества

Включват райския газ в листата с рискови за здравето субстанции. Националният съвет по наркотични субстанции ще впише веществото измежду тези, които не са опиати, само че са нездравословни за човешкия организъм.

На прага на лятото известният измежду младежите божествен газ открива и нови работни места - позицията " продавач на балони “. Такива разгласи за работа има по морето.

bTV беседва с момиче, което към този момент е работило като " балонаджийка “ в нощен клуб. От съображения за сигурност не се разкрива самоличността му.

" Естествено, в цяла България се продаваха. Просто трябваше да попитаме клиента дали има 18 години - надлежно щом е в дискотекта той е пълновръстен. Изобщо не си правехме труда да питаме “, споделя балонаджийката.

Докато едни работодатели търсят интензивно личен състав, други споделят, че са се отказали от противозаконния бизнес.

" Мисля, че няма да се занимаваме с тази активност тази година… поради фирмени проблеми “, изяснява по телефона шеф на нощен клуб.

Райският газ ще влезе в лист с субстанции, които не могат да бъдат класифицирани като опиати, само че въздействат върху здравето, разгласи преди дни здравното министерство.

" Спрямо този лист ще се прилагат нормите на наказателния кодекс. Няма да е просто административно нарушаване за търговия с божествен газ. То ще бъде въздигнато в закононарушение “, изясни Мария Петрова, която е юрист по здравно право.

" Съществуват други два листата, които са забранителни и те са ясни. В момента се основава трети лист с рисково за здравето субстанции, което не се води неразрешено. Работната група е тази, която би трябвало да почисти дефиницията “, изясни и доктор Захари Зарков, шеф " Психично здраве и предварителна защита на взаимозависимост “.

Предстои измененията и стягането на контрола за райския газ да бъдат утвърдени от Народното събрание.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР